Pensii

Întâmpinăm viitorul responsabil

Uneori te întrebi cum va arăta vârsta pensionării? Într-un scenariu optimist, te vezi petrecând timp cu nepoții și călătorind împreună cu prietenii vechi în locuri inedite.

Vestea bună este că acest scenariu se poate transforma ușor în realitate, dacă înveți să-ți gestionezi din timp pensia privată într-o manieră eficientă.

După cum bine știi, sistemul de pensii din România este structurat în mai mulți piloni. Pilonul I se referă la pensia publică, plătită din bugetul de stat. Pensia din pilonul I pare un venit sigur, dar cel mai bine este să fii prevăzător pentru că sistemul public are limitele lui.

Pilonul II și pilonul III sunt variante ideale care te ajută să-ți consolidezi veniturile pentru vârsta pensionării.

Pilonul II se referă la pensia obligatorie administrată privat. Odată ce devii senior, sumele salvate în pilonul II se adaugă veniturilor acumulate în pilonul I. Pilonul II de pensii este obligatoriu pentru tinerii de până în 35 de ani și facultativ pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani.

Dacă în primele 4 luni de la angajare nu ți-ai ales personal pilonul II de pensii în care vrei să fii repartizat, atunci vei fi repartizat automat și aleatoriu. Transferul într-un alt tip de fond de pensii este posibil, dar cel mai bine este să iei decizii doar în urma unei informări riguroase.

Pilonul III se referă la pensia privată pe care o poți administra și controla singur. Poți beneficia de veniturile din pilonul III la 60 de ani, chiar dacă ai atins sau nu vârsta pensionării.

În calitate de angajator, merită să iei în calcul contribuția la pensia privată pentru a-ți fideliza angajații.

Cum te ajută un broker de pensii private?

Pensiile private sunt investiții pe termen lung, capabile să-ți schimbe radical viitorul. De aceea, orice decizie legată de acest aspect trebuie luată doar după ce te-ai informat complet din surse sigure.

Pentru o decizie 100% inspirată, cel mai bine este să apelezi la un broker de pensii private cu experiență, capabil să-ți ofere consultanța de care ai nevoie.

Iată cum te poate ajuta un broker de pensii private:

  • îți explică concret cum funcționează sistemul de pensii private din România;
  • te învață cum aderi la pilonul II sau III, conform necesităților tale;
  • te ajută să alegi fondul cel mai avantajos pentru pilonul II;
  • în caz de repartizare automată, te ajută să te transferi în fondul de pensii potrivit nevoilor tale;
  • te învață cum să-ți administrezi singur fondul de pensii privat;
  • îți oferă informații actualizate despre sistemul de pensii și costurile necesare.

La Personal Broker, ți-am pregătit sfaturi prețioase și specialiști de încredere, conectați în permanență la noutățile din domeniul pensiilor private.

Programează o primă ședință de consultanță gratuită cu brokerul nostru de pensii private și trasează cel mai optimist scenariu pentru viitorul tău.

Pentru noi fiecare solicitare este o provocare. Fiecare client cu care interacționăm ne ajută să ne dezvoltăm și să învătăm. Fiecare reușită este succesul vostru.

Contactează-ne

Double Border